torsdag 31 december 2015

Gott Nytt 2016!

Inleder detta inlägg med en kort summering av kattåret 2015, som bjudit på både glädjeämnen och sorger.

I början av februari flyttade S*Tante Bluhme's Flisa Hedenhös hit. Flisa, eller Fisan som hon kallas till vardags, är Solrunns barnbarnsbarn, Lolita Pops barnbarn och Teskedsgummans dotter. Fisan fann sig snabbt till rätta och försökte sätta fart på gamlingarna här hemma, något som inte alltid uppskattades. Särskilt förtjust blev hon i Comme som ibland förbarmade sig över henne och ibland försökte fly fältet för att undkomma hennes enträgna uppvaktning.

I slutet av februari  blev Tigris dålig. Efter en kort tids sjukdom gav hans njurar upp och i april fick han, till vår stora sorg, somna in endast tio år och fem månader gammal. En ljusglimt i tillvaron under Tigris sjukdomstid var Elle Belle Bis och Hauks kattungar - Pippilotta Viktualia och Sjörövar Fabbe. Två härliga individer som växte upp i vår underbara fodervärdsfamilj.  Fabbe hittade ett hem i närheten, hos en familj i Huddinge, medan Pippilotta flyttade ända till Tyskland. Båda kattungarna har det alldeles utmärkt i sina nya hem.

Hauk blev chippad men slutade tyvärr inte strila för det. När han blev kastrat sjönk han i rang och eftersom han bodde tillsammans med andra hanar som var fertila hemma hos Ulrika fick han, efter samråd med uppfödaren, flytta till Ulrikas bror. Där stormtrivs han och har blivit bästis med en lite äldre kastrathona.

I början av september fick Fisan, till Commes stora lättnad, äntligen en någorlunda jämnårig vapendragare. Då flyttade nämligen (N)Tingoskattens Villemann in. Villemann, eller Putten som han oftast kallas, gjorde sig snabbt hemmastadd och det dröjde inte länge förrän han och Fisan fann varandra. Numera är de ett radarpar som tillsammans dundrar runt som huliganer i lägenheten.

Solrunn var på parning i september och blev dräktig. Tyvärr förlorade hon sin enda unge i november och nu är hon kastrat. Under dräktigheten lade hon på sig en hel del i vikt så nu jobbar vi på att få ner henne i matchvikt igen.

I november blev Teskedsgumman mamma till sin andra kull hos S*Tante Bluhme's. Pappa är stiliga S*Isgårdens Sundance Kid. Fem vackra individer blev det och vi följer kullens utveckling med spänning.

Några utställningar för Fisans och Puttens del hann vi också med under 2015, men dem kan ni läsa mer om i tidigare inlägg. Nu ser vi fram emot 2016 så gott nytt år på er allihopa!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar